10 Nisan 2012 Salı

Saf Şampuan Tarifi

Hazırlama:
1-) İstediğiniz bitki karışımlarından bir haşlama veya kaynatma hazırlayın. Kaynatmanın kök, gövde ve tohum veya daha lifli, sert bitkiler için hazırlanırken haşlamanın yaprak ve çiçekler gibi daha hassas bitki kısımları için hazırlandığını aklınızda tutun. Eğer bitki karışımlarınız farklı işlemleri gerektiriyorsa, onları ayrı ayrı kaynatın ve haşlayın, sonra bitkisel sıvıları biri birine karıştırın.

Kaynatma için bitkileri paslanmaz çelik veya cam bir tencere içindeki suya ilave edin. Kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kadar ağır ateşte kaynatın. Ateşten indirin, karışımın soğumasına izin verin, sıvıyı süzün ve kullanılan bitkileri atın.

Haşlama için suyu kaynatın. Bitkiler paslanmaz çelik veya cam bir tencerenin içine koyun ve kaynak suyu üzerlerine dökün. En az 20 dakika demlenmeye bırakın sonra karşımın soğumasına izin verin (eğer hala soğumadı ise), sıvıyı süzün ve kullanılan bitkileri atın.)

İp Ucu: Formülün etkinliğini arttırmak için bitkileri süzüp kullanmadan önce bir kaç gün hava almayan bir kap içinde bekletin .

2-) Bitkisel haşlama veya kaynatmayı sabun, baz yağı ve istenen esans yağları ile karıştırın. İyice çalkalayın. Bir haftaya kadar kullanımlar arasında şampuanı buzdolabında saklayın, sonra atın. 1 çay kaşığı votka olabileceği gibi 1 çay kaşığı E vitamini veya buğday özü yağı ilavesi de bu karşımın raf ömrünü 2 ila 3 haftaya çıkarmaya yetecektir.

Kullanım: Bu formülü her şampuan için kullanın. Her kullanımdan önce iyice çalkalayın.

İlaveler: Elma özsuyu, bal, yumurta, sarısabır, jelatin, gliserin veya lesitin gibi farklı sorunlar için uygun özelliklere sahip değişik bileşenleri de ilave edebilirsiniz. Her şampuan
formülü için 1 çorba kaşığı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder