6 Nisan 2012 Cuma

Kepekli Saçlara Şampuan

Kepek insanın saç derisinde oluşan beyaz beyaz pul şeklinde dökülen ölü hücre derisidir. Bu ölü hücrelerin baştan dökülerek atılması aslında vücudun bir gereğidir. Çünkü vücut zaten belli bir süre sonra ölü hücreleri atması gerektiği için bu normal ve doğal bir durum olarak gözlenir fakat şu da vardır ki kafa derisindeki bu pul pul dökülmeler bazen normalin dışında aşırı derece de olduğunda mutlaka bir problem olduğu düşünülmelidir. Fazla dökülen kepek bir sorunun habercisidir. Genellikle yağlı saç derisinde çok fazla oluşan kepek kişiyi rahatsız edecek duruma getirir. Bu yüzden öncelikle baş ve baş derisini temiz tutmak en önemli etkendir. Hijyen olan saç derisi kepekli saçlara şampuan kullanılarak durduracak ve tekrar çıkmasını bir ölçüde engelleyecektir. İşte bu yüzden size önerilen en iyi kepek giderici ve kepek önleyici şampuan GARLEX sarımsak özlü kepekli saçlara şampuan saç bakım şampuanıdır. İçinde bulunan kepek önleyici doğal bitki özlerinin sayesinde kepeği giderdiği test edilmiştir. Özellikle sarımsak özünden yapılması kepeğin başlıca düşmanları arasındadır. Bu sarımsak özü sayesinde aynı zamanda ki kafadaki kaşıntıyı da önlediği deneylerle kanıtlanmış olup tedavi etme özelliğine de sahip olmuştur. GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanı kepeği öncelikle giderme niteliğine sahip çinko, selenyum, kömür katran, salisilik asit, sülfat ve kükürt maddelerini içerdiği için kepeği önlemede en etkili saç bakım şampuanıdır.
Saçtaki kepek oluşumu doğal bir süreç olduğundan tamamen ortadan kaldırılamaz ama kontrol edilebilir. Aynı zamanda GARLEX sarımsak özlü kepekli saçlara şampuan saç bakım şampuanı kepeğin oluşumunu kontrol altına almakla kalmayıp saç derisindeki cansız hücrelerinin de atılmasını ve yeni hücre oluşumunu tetiklemeye yardımcı olacaktır. GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanı cansı hücrelerin normal bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Saç derisinin hücre oluşumunu düzene sokacaktır.
Saçı şampuanladıktan sonra saçın çok iyi durulanması da yine çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Öyle ki saç yıkama sıklığı özellikle kepek ile doğrudan ilişkili olduğundan sık ve iyi yıkamanın yanında iyi durulamanın da çok önemli olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Bununla birlikte baş derisinin PH değerlerini dengelemesi nedeniyle saç ve baş yıkanırken iki şampuan arası elma sirkesi ile saça masaj yapmak kepeği engellemede ayrıca bir fayda sağlayacaktır.
Sarımsak ve kekik gibi Bitkilerinde kepeğe karşı etkili olduğu bilinmelidir. Bu iki bitki doğal yollardan tüketilmesi saçtaki kepek oluşumunu azaltacaktır. Bunların yanında haftada en az iki kere de GARLEX sarımsak özlü kepekli saçlara şampuan saç şampuanıyla yıkamak etkiyi iki kat daha fazla oranla artıracaktır. Saçlardaki aşırı yağlanmadan kaynaklanan kepek, saçlardaki bu yağlanmayı azaltmak adına ve yağla beslenen bakteri ve mantar oluşumunu engellediği yağlı ve kepekli saçlar için GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanını kullandığımız takdirde kepek sorununu da önüne geçmiş oluruz. Bunun için bu yağlanmayı azaltmak için iyi kepek önlemeye yardımcı GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanı kullanın ve bu şampuanla saçları yıkayarak bol su ile durulayın. Saçlardaki kepeği tamamen yok edemeyeceğimizi bilmekle beraber en azından onun önlenmesi ve saçtan giderilmesi adına GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanının yanında, GARLEX saç bakım losyonunu da kullanmak gereklidir. Çünkü içinde ısırgan otu ve kekik ihtiva ettiği için ve bu bitkiler kepeği önlemede birebir kullanıldığı ve kepeği tedavi ettiği için bu bitkilerin özlerinin bulunması açısından sağlıklı ve faydalı olacaktır. Kepek oluşumu öncelikle ergenlik yaşındaki gençlerin başta olmak üzere, her yaştan insanın başına gelebileceği gibi GARLEX sarımsak özlü kepekli saçlara şampuan saç bakım şampuanı ve saç bakım losyonu her saç tipi için uygun olup her birey rahatlıkla kullanabilir. Saçtaki kepek genellikle saç derisindeki ölmüş hücrelerin dökülür mü şeklinde olmuş olsa da, çoğunlukla tamamen ölmemiş olarak dökülür. İşte GARLEX sarımsak özlü saç bakım şampuanı bu ölmemiş olan hücrelerin dökülmesini önleyerek bu hücrelerin canlanmasına olanak sağlayıp onarır ve saç derisine bakım yaparak onları besler. Özellikle yaz aylarında azalıp, kış aylarında daha fazla bir artış gözlenen bu kepek yüzünden, kış aylarında saç ve saç derisinin daha fazla bir temizliğe ve bakıma ihtiyaç duyması ile birlikte, o yüzden kış dönemlerinde başı ve baş derisini GARLEX sarımsak özlü kepekli saçlara şampuan saç bakım şampuanıyla sık sık yıkayıp, yıkama yapmadan önce ya da yıkama yaptıktan sonra GARLEX saç bakım losyonuyla saça bakım yapabilirsiniz. Böylelikle kış için gerekli bakımı saç derisine yapmış olup gönül rahatlığıyla insan içine çıkabilirisiniz. Her şeyden önce insanın sağlığı ve saç sağlığı öncelikle geldiği için saça verilen önem değeri artırılmalı, bunun yanında dikkat edilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde üzülen kişi sadece siz olursunuz. Saç bakımına gereken önem ve özen verildiği takdirde sağlıklı saçlara sahip olmakla kalmayıp onların güzel, bakımlı ve hoş görünmesine de sebep olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder