25 Mart 2012 Pazar

Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi

Herkese yeniden merhaba. Bugünkü konumuz şampuan seçimi. Konuyla ilgili hepimizin yaptığı büyük bir yanlışa parmak basmak istiyorum.
Genelde evlere büyük boy bir şampuan alınır ve evde bulunan herkes bu şampuanı kullanır. Bu çok büyük bir yanlıştır. Çünkü herkesin saç kalitesi ve özelliği farklıdır.
Ev ahalisi içinde Yani ince telli, kalın telli, yağlı, kuru, boyalı, kepekli, permanatlı, dipleri yağlı, uçları kuru tabii belki de bebek saçları vardır. Bundan dolayı saçımızın özelliğine göre şampuan seçmeliyiz ve kullanmalıyız. Yanlış şampuan kullandığımızda saçlarımız yağlıysa daha yağlı kuruysa daha kuru olur. Ayrıca kesinlikle şampuan ve krem bir arada olanları değil ayrı ayrı olanları tercih etmeliyiz. Yani şampuanı ayrı kremi ayrı bakım kremini ayrı kullanmalıyız. Böyle kullandığımızda daha iyi sonuç alabiliriz.
Şampuan seçimlerinde kozmetik olanlarını değil dermatolojik olanlarını tercih etmeliyiz. Yağlı saçları yıkarken dikkat etmemiz gereken nokta ise şudur:
Saçımıza hiç su deydirmeden önce elimize bolca şampuan döküp biraz sulandırıp saçımıza ondan sonra sürelim ve köpürtelim. Akabinde bol suyla yıkayalım. Bu yıkama şekli saçlarınızın daha geç yağlanmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder