30 Mart 2012 Cuma

Organik Şampuanın Faydaları

Organik şampuanların birçok faydası vardır. Peki organik şampuanlara bukadar fazla para ödemeye değer mi?

Hiç şüphe yok ki her çeşit organik ürün günümüzde popülerliğini arttırmaktadır bu ister yiyecek ister giyim istersede kişisel bakım ürünleri olsun.Tüketiciler her geçen gün daha seçici ve daha eğitimli oldukları için ürünleri sorgulayıp daha fazla bilgi edinip sağlıklı ve faydalı ürünleri tercih etmektedirler. İnsanlar kullandıkları ürünlerin zararlarını hem kendi vücutlarında hemde çevresel olarak kısa ve uzun vadede fark ettikleri için organik ürün tüketimine yönelmektedirler.

Organik şampuanların faydasını kısaca özetlersek;


Saç ve saç derileri doğal yollarla elde edilmiş ekstraktlarla beslenir.
Cildi tahrişi minimize edilir.
Extra vitaminler ile saç ve vücut beslenir.
Toksik kimyasallar içermez.
Saç dökülmelerine karşı etkilidir.
Yıkama sonunda saçlarda zararlı kimyasallar bırakmaz.
Genellikle piyasadaki organik deterjanlar organik lavanta,ylang ylang ,vitamin e, vitamin b5, proteinler,kaya tuzu vb… içerikler bulundururlar.

Bunlara ek olarak son yıllarda amerika ve avrupada yaygın kullanımı olan (soap nut) Ekonat hammaddesi organik şampuanların yapısında tercih edilen doğal ve organik hammadde olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapısındaki saponin antibakteriyel bir yüzey aktif olarak hem temizlik etkisi hemde hijyen desteği sağlamaktadır.

Bu ürünün kullanımı ile egzama ve sedef rahatsızlıklarına ve derideki allerjik problemlere çözüm üretilebileceği yıllardır sektör içerisindeki yetkin ağızlarca dile getirilmektedir.

1 yorum: